Kedilerin başlıca tüy dökme sebepleri, Mevsimsel değişiklikler, stres ve beslenmedir.
Eğer bir kediniz varsa illaki en büyük sorunlardan biri kedilerin tüy dökmesidir. Kedi dostlarımızın yakınlarının bize en fazla sorduğu sorulardan biri "Kediler neden tüy döker?" Bu sorunuzu tüm detaylarıyla cevaplandırırken bu soruna nasıl çözüm üretebileceğiniz ile ilgili de bir fikrimiz olacak. Yazımızı okumaya devam edin...
Kedilerin tüy dökmesinin bir çok farklı nedeni olabiliyor, Kedi familyasının, yaşı, ağırlığı, cinsi,nerede yaşadığı, hangi iklim koşullarında hayatını sürdürdüğü gibi bir çok unsur kedilerin tüy dökmesine sebep olmaktadır.
Öncelikle hemen telaş yapmayın, çünkü her kedi mevsimler geçişlerde tüy dökmektedir. Bu gayet normal bir süreçtir. İlkbahar ve Sonbahar aylarında çok daha fazla görülmektedir. İlkbahar aylarında kış tüyleri, sonbaharda ise yaz tüyleri dökülür, tabiri caizze kediler dış giysilerini mevsim henüz gelmeden hazır etmiş olurlar. Bu üşümelerini ya da sıcaktan bunalmalarına engel olur. Ama bu gerçekten çok fazla ise, Beslenme faktörleride bu durumu tetikleyebilir, Kedilerin sindirim sistemi vardır. Bu yüzden onlarda tıpkı bizim gibi dengeli beslenmeli, ve gereğinden fazla tüketmemelidir. Bunun takibini sizin iyi yapmanız gerekmektedir. Çünkü kediler her zaman yemek ister. Bunu sizin takip etmeniz gerekmektedir. Ucuz kedi mamasından uzak durun!Bu mamalarda vitamin ve mineral eksikliği içeriyorsa ya da dengesiz yağ asitleri, yüksek proteinli besinlerde yine tüy dökümüne sebep olur.
Kedilerinizle ilgilenmeyi bırakmayın, kedilerinizde strese girebilir, strese girdiklerinde tüy dökebilir, Kediler strese girdiklerinde tüy dökümü yaşamanın yanı sıra bazı sağlık sorunları da yaşayabilir.Kedinizin anormal şekilde fazla tüy döktüğünü fark ederseniz muhtemelen bu durum kedi hastalıklarına bağlı olarak gerçekleşiyordur.İç parazit, mantar gibi hastalıklar kedinizin aşırı tüy dökmesine neden olurlar. Pireler ya da alerjik durumlardan ötürü kediniz anormal şekilde tüy döküyorsa ve bu durum özellikle karın bölgesinde ya da bacak arasında gerçekleşiyorsa vakit kaybetmeden veteriner hekime götürerek kedinizin sağlığını kontrol ettirmeniz tavsiye edilmektedir.
Bu durumu nasıl çözebilirim?
Eğer kedinizde dengesiz beslenme varsa bunu çözün, Kedi mamanızın içeriğine dikkatli inceleyin, dengeli vitamin ve minarelleri içinde bulundurmalı, Eğer kedinizin türüne yediği mama uygun değilse, bunu değiştirebilir ona uygun bir mama alabilirsiniz. Bununla ilgili tam bilgiyi bizden randevu alarak öğrenebilirsiniz.
Nedeni her ne olursa olsun kediniz tüy döküyorsa, ona ölü tüylerinden kurtulurken yardımcı olmak için kedi fırçası, kedi tarağı ya da kedi tüy toplama eldiveni ile tüylerini taramalı ve kedinizi ölü tüylerinden arındırarak rahatlatmanız gerekmektedir. En azından haftada bir tüy bakımını yapın kedinize bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Fakat yine de tüy dökmeye devam edecek, Kedi dostlarımızın bu konu ile başa çıkmak içinde Akıllı Temizlik Robotu almaları, bu robotu alırsanız kolayca temizlik işinide halledebilirsiniz. Bize gelen en güzel çözüm önerilerinden birinin bu olduğunu söyleyebiliriz.
Kedilerin başlıca tüy dökme sebepleri, Mevsimsel değişiklikler, stres ve beslenm...